Найкращі сорти кабачків, які рекомендують фахівці для відкритого ґрунту, теплиці, під плівку

Ці сорти кабачків варто посадити у відкритому грунті чи в теплиці

Щоб вирощувати  кабачки, потрібно не тільки знати тонкощі догляду і підживлення, але й визначитись з сортом, який найкраще підійде для вашого регіону та клімату та залежно від того,  що ви збираєтеся робити з овочами.

Які сорти кабачків посадити на городі або в закритому ґрунті

Експерти рекомендують в першу чергу, звернути увагу на ті сорти та гібриди кабачків, які відрізняються скоростиглістю, врожайністю, а також стійкістю до захворювань та негативних погодних факторів.

  • Cavilli F1 (Nunhems) – ультраранній гібрид кабачка, який успішно росте  у відкритому ґрунті та під плівкою. Плоди вузько циліндричні, щільні, з високим вмістом цукрів. Кабачок цього сорту можна використовувати як свіжим, так і для консервації. Гібрид виділяється толерантністю до борошнистої роси.
  • Ангеліна F1 (Syngenta) – швидкостиглий кабачок для вирощування під укриттям та у відкритому ґрунті.  Плоди ідеальної циліндричної форми, без ребер, світло-зеленого кольору, добре транспортуються без пошкодження шкірки та довго зберігають свій товарний вигляд. Ще одна перевага  цього сорту у тому, що він стійкий до таких хвороб, як вірус мозаїки цукіні, вірус огіркової мозаїки, вірус плямистості та борошнистої роси.
  • Іскандер F1 (Seminis) стресостійкий та врожайний сорт. . Листя велике з білими плямами, яке оберігає кабачок від перегріву і підвищує стійкість гібрида до посухи. Плоди світло-зелені, кора тонка, тому кабачки добре підходять для перероблення. Іскандер F1 родить до морозів та  зберігає товарні властивості навіть при переростанні.
  • Ленуца F1 (Семенаоптом) – наранній гібридний кабачок, який можна використовувати у свіжому вигляді та перероблення. Слабо уражається такими хворобами, як борошниста роса і бактеріоз. М’якота світла, щільна, містить 3% цукрів. Сорт відрізняється врожайністю та скоростиглістю.
  • Аспірант (Semenaoptom). Ранній сорт кабачка як для споживання у свіжому вигляді, так і для перероблення та консервування, призначений для культивування у відкритому ґрунті.. Сорт стійкий до борошнистої роси.  М’якуш білий і соковитий, з високим вмістом сухих речовин. Рослина не вибаглива до умов вирощування.
  • Атілла F1 (Lucky Seed) – скоростиглий високоврожайний гібрид кабачка з тривалим терміном плодоношення. Кабачки світло-оливкого забарвлення, циліндричні, м’якуш ніжний, білий і щільний. Відрізняється приємним смаком, транспортабельністю та гарно зберігається
  • Ardendo 174 F1 (Enza Zaden) – гібрид кабачка для вирощування  плодів у теплицях навесні та у відкритому ґрунті влітку та восени. Сорт стійкий до грибних захворювань та вірусів. Має високу стійкість до механічних пошкоджень під час збирання. Плоди циліндричні, блідо-зелені, гладкі, без вираженої ребристості. Кабачки придатні для тривалого транспортування та ідеально підходять для перероблення.
  • Avalanche F1 (Lucky Seed) – гібрид кабачка раннього терміну дозрівання, що має високу врожайність. Його можна вирощувати в польових умовах, а також для отримання врожаю рано навесні у плівкових теплицях. Плоди ніжного оливкового забарвлення, м’якуш білий, ніжний, середньої щільності.
  • Грибовський 37 (Semenaoptom) – ранній високоврожайний сорт кабачка для посадки у відкритому та закритому ґрунті. Рослина стійка до багатьох захворюваньтаких як бактеріоз, борошниста роса, а також різних гнилей. Плоди циліндричні, гладкі, на початку світло-зеленого кольору, а при дозріванні стають світло-жовтими. Головна перевага сорту кабачків Грибовський 37 – це невибагливість до умов зростання. Його плоди можна консервувати, солити та використовувати у свіжому вигляді для домашніх страв.
  • Пункт F1 (пункт) – sкоростиглий кущовий кабачок для вирощування. Рослина толерантна до борошнистої роси. Використовується для отримання раннього врожаю під плівковими укриттями та у відкритому ґрунті. Плоди правильної циліндричної форми, світло-зеленого кольору, усередині біла однорідна м’якота із ніжним солодким смаком. Кабачок дає стабільний урожай протягом 4-6 місяців. Він на довго зберігає відмінний смак та товарні якості після збору та при транспортуванні.
  • Аделія F1  – гібрид кабачка, призначений для вирощування в теплицях, а також влітку та восени у відкритому ґрунті. Плоди світло-зелені, у вигляді подовженого циліндра, без ребристості. Кабачки чудової якості, добре транспортуються на далекі відстані. Стійкі до таких хвороб, як борошниста роса, вірусів жовтої мозаїки цукіні, мозаїки кавуна та кільцевої плямистості.
  • Марселла F1 (Enza Zaden) – зередньоранній кабачок для культивування навесні в теплицях із плівки, а також влітку та восени в полі чи городі. Рослина стійка до поширених вірусних захворюваньу тому числі до борошнистої роси. Завдяки цим якостям можна збирати врожай до заморозків. Плоди світло-зеленого кольору з глянсовою шкіркою,
  • Рельєф F1 – ультраранній кабачок для консервування та виготовлення ікри. Толерантне до низьких температур ґрунту і має високу стійкість до вірусів і борошнистої роси. Кабачки вирівняні, циліндричні, кремового кольору з високим вмістом сухих речовин, придатні для вирощування у відкритому та закритому ґрунті.
  • Острів F1 (Саката) – ультраранній гібрид, підходить для вирощування у відкритому ґрунті та для отримання надранньої продукції в теплиці. Рослина стійка до вірусу жовтої мозаїки цукіні та мозаїки кавуна. Плоди циліндричної форми, світло-зеленого кольору із білою м’якотою. Кабачок можна консервувати шматками та заморожувати.  Кабачок родить до низьких температур.
  • Карізма F1 (Syngenta)   – ранній та надзвичайно продуктивний гібрид, стійкий до вірусів і борошнистої роси. Плоди світло-зеленого кольору, циліндричної форми. Структура м’якуша ніжна, біла, з відмінними смаковими якостями.

Читайте також:

Previous post Джонсон обіцяє 20 квітня винести на голосування Конгресу США допомогу Україні
Next post 12 років отримав окупант, який розстріляв цивільного на Київщині – новини LB.ua