Російські кампанії з впливу на вибори в США зосередилися на критиці підтримки України – Microsoft

Компанія Microsoft заявила 17 квітня, що за останні два місяці відзначено активізацію російських онлайн-кампаній із впливу на майбутні президентські вибори в США.

За повідомленням, пов’язані з Росією акаунти розповсюджують контент, що викликає розбіжності, звернений до американської аудиторії. Зокрема, наростає критика американської підтримки, адресованої Україні, йдеться у звіті дослідників, які працюють у Microsoft.

На думку авторів звіту, активність Росії не така інтенсивна, як під час попередніх виборів у США 2016 і 2020 року, але найближчими місяцями вона може посилитися.

«Росія глибоко інвестувала в підрив підтримки України з боку США. Російські операції впливу набрали обертів за останні два місяці. Центр аналізу загроз Microsoft відстежив щонайменше 70 російських груп, які займаються дезінформацією, орієнтованою на Україну, використовуючи традиційні ЗМІ й соціальні мережі та поєднання прихованих і відкритих кампаній», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Microsoft навели приклад однієї групи, яка поширює антиукраїнські наративи серед американської аудиторії, використовуючи послідовний шаблон кількома мовами. Як правило, ця група має триетапний процес, кажуть дослідники: особа представляється як викривач або громадський журналіст і розміщує контент на відеоканалі, потім цей контент поширюється на мережу таємно керованих вебсайтів, тоді російські емігранти, чиновники поширюють це висвітлення.

Зрештою, після того, як історія циркулювала в інтернеті протягом кількох днів або тижнів, американська аудиторія повторює і репостить дезінформацію, можливо, навіть не знаючи про її першоджерело, заявляють фахівці з Microsoft.

Минулого місяця Кремль заявив, що не втручатиметься у листопадові вибори у США. Він також відкинув звинувачення США у тому, що організував кампанії з метою вплинути на президентські вибори у США у 2016 і 2020 роках.

У березні речник міністра-координатора польських спеціальних служб Яцек Добжинський повідомив Радіо Свобода, що спецслужби кількох країн ЄС, зокрема, Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, фінансовану Кремлем. За його словами, завданням російської агентури було популяризувати політику Росії в Європі, а також поширення дезінформації, зокрема, для впливу на вибори до Європарламенту.

Previous post Баварія Арсенал — дивитись онлайн відео голів та огляд матчу Ліги чемпіонів 17 квітня
Next post Китай постачає Росії обладнання для війни проти України, кажуть у США