Аргентина подала заявку на приєднання до НАТО як глобального партнера – міноборони

Він повідомив, що на зустрічі із заступником генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане вручив йому лист про наміри, що висловлює прохання Аргентини стати глобальним партнером оборрнного блоку.

“Ми продовжуватимемо працювати над відновленням зв'язків, щоб модернізувати та навчати наші сили відповідно до стандартів НАТО”, – запевнив голова міноборони Аргентини.




У повідомленні про зустріч Петрі та Джоане на сайті НАТО наголошується, що вони говорили “про розвиток партнерства між Альянсом та Аргентиною”.

“Аргентина відіграє важливу роль у Латинській Америці, і я вітаю сьогоднішнє прохання розглянути можливість стати партнером НАТО. НАТО працює з цілою низкою країн по всьому світу, щоб сприяти миру та стабільності. Більш тісна політична та практична співпраця може принести користь нам обом”, – цитує сайт Альянсу заступника генерального секретаря.

Політичний діалог НАТО з Аргентиною розпочався на початку 1990-х років, йдеться на сайті блоку. Пізніше Буенос-Айрес зробив свій внесок у операції НАТО з підтримки миру в Боснії та Герцеговині, а також у Косові. Нині Колумбія є єдиною країною-партнером НАТО в Латинській Америці. Будь-яке рішення про формальне партнерство вимагатиме консенсусу з боку всіх 32 союзників, наголошують в Альянсі.

Previous post чому війська РФ вперто штурмують Білогорівку?
Next post УПЦ МП: Бігус.Інфо розслідували діяльність проросійських агентів – новини LB.ua