США відновили нафтові санкції проти Венесуели

США відновили нафтові санкції проти Венесуели

Фото: Wikimedia

Держдеп повідомив про поновлення санкцій проти Венесуели

Президент Венесуели Ніколас Мадуро та його представники “не повністю виконали зобов’язання”, – зазначили у Держдепі США.

Сполучені Штати з 18 квітня відновили дію санкцій проти Венесуели та її нафтової й золотовидобувної галузей. Про це повідомляє Держдеп США.

Як відомо, торік Адміністрація президента США Джо Байдена торік послабила нафтові санкції проти Венесуели після досягнення угоди між урядом та опозиційними партіями країни щодо проведення вільних виборів у 2024 році. Однак президент Венесуели Ніколас Мадуро та його представники “не повністю виконали зобов’язання, взяті в рамках угоди про виборчу дорожню карту”.

Генеральна ліцензія, яка дозволяла операції, пов’язані з операціями у нафтогазовому секторі Венесуели, закінчується о 00:01 18 квітня.

“Незважаючи на виконання деяких зобов’язань, взятих в рамках Барбадоської виборчої дорожньої карти, ми стурбовані тим, що Мадуро та його представники не дозволили демократичній опозиції зареєструвати обраного ними кандидата, переслідували та залякували політичних опонентів, а також несправедливо затримували численних політичних діячів та членів громадянського суспільства. Ми знову закликаємо Мадуро дозволити всім кандидатам і партіям взяти участь у виборчому процесі та звільнити всіх політичних в’язнів”, – заявили у Держдепі.

Як повідомляється, США видали 45-денну ліцензію на згортання діяльності з венесуельськими компаніями. Після завершення цього періоду санкції відновляться у повну силу.

Нагадаємо, США поновили санкції проти Венесуели, зокрема, у нафтогазовому та золотодобувному секторах. Приводом стали утиски венесуельської опозиції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Конфіскація активів Росії – Захід шукає шляхи використання активів РФ в інтересах України
Next post Словаки за 3 дні зібрали 1,5 млн євро на снаряди для України – новини LB.ua