Росіянам влаштують масову перевірку дітородності після обвалу народжуваності до мінімуму за все правління Путіна

Російське МОЗ направило до суб'єктів рекомендації щодо диспансеризації чоловіків і жінок фертильного віку з метою оцінити їхню здатність мати дітей.

У рамках перевірки відомство пропонує вважати репродуктивним віком у жінок та чоловіків віком 18–49 років. Диспансеризація пацієнток повинна проводитись у жіночих консультаціях чи кабінетах акушера-гінеколога, а огляд чоловіків проводитимуть лікарі-урологи чи хірурги, які пройшли підготовку з питань репродуктивного здоров'я.

У методичних рекомендаціях для диспансеризації жінок наведено правила індивідуального консультування «з питань репродуктивного здоров'я, репродуктивних установок та мотивації на народження дітей». Зокрема, жінок проінформують, що оптимальний час для вагітності та пологів – вік від 18 до 35 років.

У випадку з чоловіками пропонується вимірювати зростання, вагу, коло живота, давати загальну оцінку статури, проводити огляд статевих органів, при виявленні патологій робити спермограму.

Передбачається, що процес включатиме оцінку даних анкет, скарг пацієнта та клініко-анамнестичних даних. Пацієнтів обох статей пропонується ділити на групи залежно від наявності хронічних захворювань чи чинників ризику розвитку.

Як зазначало видання The Moscow Times, у 2023 році народжуваність у Росії скоротилася на 3,6%. На світ з'явилися 1,264 млн. немовлят, що стало мінімумом з 1999 року.

Контекст

Чисельність населення Росії оцінюється в 146 447 тис. Чоловік, йдеться в опублікованих даних Росстату.

Previous post Сили РФ атакують переважно на Донеччині, активізувалися на Херсонському напрямку – Генштаб ЗСУ
Next post Україна може зазнати поразки без допомоги Конгресу – Вільям Бернс – новини