«Це вендета» за Дніпро – Повітряні сили заявили, що українські зенітники вперше збили Ту-22М3

Стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, з якого російські військові здійснювали обстріли території України, був знищений зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки, ідеться в ранковому зведенні 19 квітня.

«Це вендета за те, що російська стратегічна авіація атакувала сьогодні наші мирні міста, де загинули цивільні люди», – сказав в ефірі Радіо Свобода (програма «Свобода.Ранок») речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

«Це вперше, коли наші Повітряні сили спільно з нашими партнерами з ГУР, з іншими силами оборони змогли збити літак Ту-22М3 стратегічної авіації. І вперше збили ще і дві ракети Х-22, які випустив цей літак. Звісно, що це комбо. Сьогодні в російських пропагандистських ЗМІ чорний день. Я думаю, вони сьогодні там будуть дуже-дуже не раді. Все буває вперше. Ми вперше збили свого часу «Кинджал», вперше збили «Циркон». Зараз ось вперше збили Ту-22. Ну, чекаємо тепер на Ту-95», – відзначив Ілля Євлаш

У Повітряних силах нагадують, що Ту-22М3 є «носієм крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах».

Про падіння літака першим повідомив губернатор Ставропольського краю РФ Володимир Владіміров, це сталося о 6:57. Згодом він вказав, що пілотам удалося катапультуватися, двох із них знайшли, ще одного шукають.

Пізніше надійшли підтвердження, що впав саме стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3.

Previous post Україна може зазнати поразки без допомоги Конгресу – Вільям Бернс – новини
Next post удар по Дніпру і Синельниковому та знищення російського Ту-22М3