ПАРЄ оголосила Путіна нелегітимним главою РФ і звинуватила його у вбивстві Навального

“Путін перебуває при владі в РФ як президент або прем'єр-міністр без перерви з 2000 року, а поправки до конституції РФ, прийняті в липні 2020 року і визнані незаконними Європейською комісією, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року. З моменту приходу до РФ влада Путін будує режим, метою якого є війна проти демократії та перекроювання європейського та світового порядку, встановленого після розпаду колишнього Радянського Союзу”, – вважають у ПАРЄ.

Там зазначили, що результатом його дій є окупація частини Молдови – Придністров'я, вторгнення до Грузії 2008 року, а також війна в Україні з 2014 року. Європейські політики також вважають главу Кремля прямим винуватцем смерті у колонії опозиціонера Олексія Навального.

17 березня Путіна оголосили переможцем “виборів”, які спочатку не були вільними та чесними і, крім того, проводилися на окупованих територіях України та в молдавському Придністров'ї – це грубе порушення Статуту ООН та принципу суверенітету, йдеться у резолюції.

“Асамблея не визнає легітимність Володимира Путіна як президента РФ і знову закликає держави-члени та держави-спостерігачі Ради Європи та Євросоюз припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних цілей та прагнення до миру. Асамблея нагадує, що скасування обмежень президентського терміну на користь Володимира Путіна порушує не лише конституцію Росії, а й усталені міжнародні правові засади”, – наголошується в документі.

Росія поступово перетворилася на державу, яка забороняє існування будь-якої політичної опозиції, а всередині самої країни за допомогою пропаганди у фашистському стилі було запроваджено культ особи навколо фігури Путіна, йдеться у резолюції.

ПАРЄ закликала країни Європи посилити санкції проти країни-агресора та продовжувати військову допомогу Україні. Також євродепутати вважають за необхідне, щоб ЄС визнав Російську православну церкву інструментом російського впливу.

Previous post Допомога Україні: конгресмени внесли понад 130 правок до законопроєкту
Next post ЦПД: Росія посилить інформаційні атаки навколо мирних переговорів