Ізраїль завдав ракетних ударів у відповідь по Ірану – ABC News

За даними співрозмовника, ізраїльські ракети вразили об'єкт в Ірані. Чи атакував Ізраїль об'єкти в Сирії та Іраку, урядовець не уточнив.

Іранські державні ЗМІ повідомили про вибух поблизу аеропорту у провінції Ісфахан.

Після цього Іран на кілька годин припиняв польоти над багатьма містами країни.

У МАГАТЕ наголосили, що ядерні об'єкти Ірану внаслідок ізраїльської атаки не пошкоджені.

Контекст

Пізнього вечора 13 квітня ЦАХАЛ повідомив, що Іран запустив у бік Ізраїлю ударні дрони. 14 квітня в ЦАХАЛ уточнили, що Іран атакував Ізраїль понад 300 дронів та ракет. Приблизно 99% цілей було збито.

В Ірані оголосили, що відповідають на авіаудар 1 квітня за будівлею іранського посольства в Дамаску (Сирія). Місцеві ЗМІ назвали його актом агресії Ізраїлю. Він призвів до масштабних руйнувань та пошкодження сусідніх будівель. За деякими даними, атакував літак F-35. Іран обіцяв помститися за вбивство семи своїх командирів, які потрапили під удар.

Після нічної атаки на Ізраїль влада Ірану запевнила, що “справу можна вважати закінченою”. При цьому Тегеран пригрозив “значно суворішою” відповіддю, якщо Ізраїль “зробить ще одну помилку”. Водночас високопоставлений ізраїльський чиновник зазначив у коментарі телеканалу Channel 12, що Ізраїль планує “значну відповідь” Ірану на безпрецедентну повітряну атаку.

14 квітня ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден відмовив прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху від негайного удару у відповідь по Ірану.

Previous post Парламентарі країн Балтії направили спільного листа до Конгресу США із закликом схвалити допомогу Україні
Next post Розвідка Естонії оприлюднила свої дані про ситуацію на фронті в Україні – LB.ua