«Ще один приклад повної зневаги до людського життя» – в ООН відреагували на удар РФ по Дніпру

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун «рішуче засудила» російські ракетні атаки по Дніпру та області, внаслідок якої загинули й поранені десятки людей.

Вона зауважила, що ракетна атака сталася «лише за два дні після нищівних ударів по Чернігову на півночі країни. І знову повідомляється, що серед загиблих – діти».

«Ці атаки є ще одним прикладом повної зневаги до людського життя і заслуговують на найбільший осуд. Мирні жителі та цивільна інфраструктура захищені за нормами міжнародного гуманітарного права», – наголосила Браун.

Читайте також: У Дніпрі 20 квітня оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок удару РФ

Уранці 19 квітня по всіх регіонах України була оголошена ракетна небезпека. Дніпропетровщина, зокрема обласний центр, зазнала російської ракетної атаки. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що після атаки в Дніпрі горить п’ятиповерхівка, вона частково зруйнована. На Криворіжжі був пошкоджений інфраструктурний об’єкт, також повідомлялося про руйнування на Синельниківщині.

У Дніпрі, за останніми даними, загинули двоє людей, ще 24 поранені. Такожє жертви та травмовані в інших районах Дніпропетровщини

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post Мобільний інтернет працює повільно – як збільшити швидкість та стабільність зʼєднання
Next post Європейські праві політики закликали припинити допомогу Україні