«Почав усвідомлювати важливість України» – Мережко пояснив, чому Трамп змінив риторику

Колишній президент США Дональд Трамп починає усвідомлювати важливість України для національних інтересів країни. Так в ефірі Радіо Свобода голова комітету Верховної Ради із зовнішньої політики Олександр Мережко пояснив зміну риторики експрезидента щодо України.

«Треба відрізняти риторику кандидата в президенти і риторику президента, тому що це змінюється. Коли людина стає президентом, вона поводиться більш відповідально», – зазначив Мережко.

Він додав, що «оптимістично налаштований» щодо голосування за пакет допомоги Україні у США й оцінює ймовірність цього як «80% проти 20%».

«Якщо ці законопроєкти проходять в Палату представників, то вони майже автоматично пройдуть Сенат, тому що ці законопроєкти стосовно іноземної допомоги мало чим відрізняються від початкового проєкту Сенату… Наскільки я знаю, це теж процедурна деталь, проєкт, пов’язаний з допомогою Україні, збираються поставити першим, а вже потім – проєкт стосовно допомоги Ізраїлю. Бо якщо зробити навпаки, то шанси на ухвалення української допомоги зменшуються», – сказав Мережко.

18 квітня колишній президент США Дональд Трамп заявив, що для Сполучених Штатів важливим є виживання України, і дорікнув європейським союзникам у недостатній підтримці Києва. Таким чином Трамп уперше висловився про необхідність посилити підтримку України, хоча й не підтримав законопроєкт про виділення країні 61 мільярда доларів, за який незабаром має проголосувати Палата представників.

17 квітня республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили новий законопроєкт про пакет військової допомоги, який, серед іншого, передбачає надання Україні понад 60 мільярдів доларів.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що у Конгресі ввечері 20 квітня відбудеться голосування з приводу цього документу.

Президент США Джо Байден оголосив, що підпише окремі законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню після того, як їх підтримає Конгрес.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявляв, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Previous post Домінік Гашек виступає проти Росії – реакція футболіста Томаша Виходіла
Next post «це частина права на самозахист»