Для Путіна не існує жодного перемир'я, жодної Олімпіади, жодних авторитетів

Макрон в оприлюдненому 15 квітня інтерв'ю розповів, що у травні добиватиметься припинення вогню в Україні, Ізраїлі та Судані на час Олімпійських ігор.

“Я в це не вірю із Росією. […] Не в цей формат – перемир'я загалом – я не вірю, а у будь-який формат перемир'я з РФ. Це брехня, Еммануель знає, і він сам свідок цього. Ми разом були у нормандському форматі, ми разом проходили весь цей мінський процес. Франція, Німеччина, Україна – ми всі живі свідки (не за книгами) того, що замороженого конфлікту з Росією не буває”, – сказав Зеленський.

На його думку, країна-агресор Росія використала б таку паузу для зміцнення своїх сил, щоб потім завдати нового удару.

Як приклад, Зеленський зазначив, що після переговорів у нормандському форматі, коли припинення вогню фактично не було, російські снайпери постійно “виходили на полювання” на українських військових.

“Для [президента страны-оккупанта РФ Владимира] Путіна не існує жодного перемир'я, жодної Олімпіади, жодних авторитетів”, – резюмував президент України.

Контекст

Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

ЗМІ повідомляли, що Макрон для реалізації своєї ідеї щодо припинення вогню на період Олімпіади розраховує на сприяння Китаю, голова якого Сі Цзіньпін на початку травня відвідає Париж.

Водночас, обмеження для російських і білоруських спортсменів, прийняті Міжнародним олімпійським комітетом, президент Франції назвав “пропорційними і справедливими”, оскільки РФ уже третій рік веде агресивну війну проти України.

Previous post Буданов: нас чекає важка ситуація з середини травня – новини
Next post ППО для Києва: міністри ЄС обговорять сьогодні – новини LB.ua