“Той самий чорт, який збудував “Невський” у Маріуполі”. У РФ за отримання хабара затримали заступника Шойгу

“За підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 КК РФ (отримання хабара), затримано заступника міністра оборони РФ Івана Тимура Вадимовича. Проводяться необхідні слідчі дії”, – сказано в повідомленні.




“Президенту Росії Володимиру Путіну доповідено про затримання заступника міністра оборони Тимура Іванова. Також заздалегідь був повідомлений міністр оборони Сергій Шойгу”, – повідомив журналістам прес-секретар президента Дмитро Пєсков, якого цитує російський “Інтерфакс”.

Зазначається, що максимальний термін ув'язнення за статтею, яка інкримінується Іванову, становить 15 років, передбачено також штраф у розмірі до 70-кратної суми хабара.

За даними на сайті міноборони РФ, 49-річний Іванов до призначення заступником Шойгу у 2016 році працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу РФ та в уряді Московської області, а з 2013-го до 2016 року був генеральним директором компанії “Оборонбуд”.

У МО РФ Іванов відповідає за організацію управління майном, розквартування військ, житлове та медичне забезпечення армії РФ. У 2019 році увійшов до рейтингу найбагатших силовиків РФ, який склав російський Forbes. Видання за підсумками 2018 оцінило дохід його сім'ї в 136,7 млн ​​руб. (близько 58 млн грн за курсом 2024 року), дохід самого Іванова – 13,6 млн руб. (5,77 млн. грн.).

Радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram заявив, що “особливу пікантність цієї прекрасної новини має додати, що це той самий біса, який побудував [микрорайон] “Невський” у Маріуполі”.

“А ми ж говорили. Тепер усім ясно, чому воно [жилье] з гівна та палиць?” – написав він.

Мікрорайон “Невський”, який під час візиту до Маріуполя вночі відвідував президент країни-окупанта РФ Володимир Путін, за словами місцевих жителів, був побудований в зруйнованому окупантами місті “для показухи”, при цьому Андрющенко неодноразово писав у соцмережах про низьку якість житла, що зводиться. .




Інформацію про те, що затриманий російський чиновник займався проектом відновлення окупованого Маріуполя, підтверджував у травні 2023 року проект російського опозиційного політика Михайла Ходорковського “Досьє”.

Previous post Латвія не робить достатньо замовлень у своїх компаній ОПК – новини LB.ua
Next post Допомога для України: у Білому домі пояснили, як вона розподілятиметься