Сенат США підтримав законопроект за допомогою України

За проголосували 79 сенаторів, проти – 17.

Крім допомоги Україні пакет законопроектів, прийнятий Сенатом, включає $26 млрд допомоги Ізраїлю, $8 млрд на підтримку союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також положення про нові санкції проти РФ, КНР та Ірану та повноваження президенту США використати заморожені російські активи на користь України. .

До цього 20 квітня законопроект підтримала Палата представників США. Лідер більшості в Сенаті (Демократична партія) Чак Шумер цього ж дня зробив процедурні кроки, щоб американський Сенат розпочав голосування за прийнятий Палатою представників пакет зовнішньої допомоги у вівторок у другій половині дня.

Республіканці намагалися затягнути розгляд законопроекту, проте програли процедурне голосування, і Сенат прийняв рішення розглянути пакет законопроектів, який включає допомогу Україні за скороченою процедурою.

Контекст

Рахунок HR 8035, що передбачає допомогу Україні на загальну суму $60,84 млрд, з яких $23,2 млрд направлять на поповнення американських озброєнь та запасів замість наданих Україні, 20 квітня підтримали 311 конгресменів (210 демократів та 101 республіканець). Президент США Джо Байден закликав Сенат США швидко передати йому на підпис документ, щоб він набув чинності.

Лідер більшості в Сенаті (Демократична партія) Чак Шумер повідомляв, що пакет законопроектів про іноземну допомогу, зокрема Україну, є верхньою палатою Конгресу США. розгляне 23 квітня.

Глава комітету з розвідки Сенату США демократ Марк Уорнер заявив, що пакет допомоги, до якого входитимуть далекобійні ракети ATACMS, можуть направити вже наступного тижня. Наповнення цього пакету Байден та президент України Володимир Зеленський обговорили 22 лютого.

Previous post Це «тимчасовий крок» – МЗС про обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном
Next post У Воронезькій області горить нафтосховище. Росіяни писали про атаку безпілотників – відео | новини України