“Ми підтримуємо друзів, які захищаються від таких тиранів, як Путін”. Байден підпише законопроект за допомогою України, “як тільки він потрапить до нього на стіл”

За його словами, зараз “критичний переломний момент”, тому Конгрес ухвалив законопроект, покликаний зміцнити національну безпеку США та “надіслати світу сигнал про силу американського лідерства”.

“Ми рішуче виступаємо за демократію та свободу, а також проти тиранії та придушення. Я підпишу цей законопроект і звернуся до американського народу, як тільки він завтра потрапить до мене на стіл, щоб ми могли розпочати відправку зброї та техніки в Україну цього тижня. Це необхідно терміново: для України, яка стикається з неослабними бомбардуваннями з боку Росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; Газі, Судані та Гаїті; і для наших партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні”, – зазначив президент США.

Він також висловив подяку членам Сенату та лідерам обох партій за підтримку законопроекту.

“Цей найважливіший закон зробить нашу країну та світ безпечнішими, оскільки ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС, та тиранів, таких як [президент РФ Владимир] Путін”, – резюмував Байден.

Контекст

Рахунок HR 8035, що передбачає допомогу Україні на загальну суму $60,84 млрд, з яких $23,2 млрд направлять на поповнення американських озброєнь та запасів замість наданих Україні, 20 квітня підтримали 311 конгресменів (210 демократів та 101 республіканець). Президент США Джо Байден закликав Сенат США швидко передати йому на підпис документ, щоб він набув чинності.

23 квітня законопроект підтримав Сенат США За проголосували 79 сенаторів, проти – 17. Тепер документ має підписати Байден.

Глава комітету з розвідки Сенату США демократ Марк Уорнер заявив, що пакет допомоги, до якого входитимуть далекобійні ракети ATACMS, можуть направити вже наступного тижня. Наповнення цього пакету Байден та президент України Володимир Зеленський обговорили 22 лютого.

Previous post Сунак їде до Німеччини говорити про Україну і європейську безпеку
Next post Судитимуть експосадовицю Держпродспоживслужби за хабарі – новини LB.ua