Тимура Іванова затримали в РФ – його звинувачують у держзраді, Пєсков дав коментар

У Кремлі дали новий коментар з цього приводу

Заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова, затриманого за отримання хабара ввечері 23 квітня, підозрюють у державній зраді. Хабар — лише публічна частина звинувачення.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на джерела у ФСБ. На Тимура Іванова нібито збирали матеріали цілих сім років.

Так, за даними Слідчого комітету Росії, справу щодо Іванова порушено за ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу — йдеться про хабар в особливо великому розмірі, тобто від 1 млн рублів. Максимальне покарання за цією статтею передбачає до 15 років ув’язнення, пише російська служба ВВС.

Варто зазначити, що Іванов багато років працював заступником Сергія Шойгу та був героєм антикорупційних розслідувань соратників померлого у в’язниці російського опозиціонера Олексія Навального.

У Кремлі вже прокоментували інформацію про те, що заступника міністра оборони Іванова підозрюють у держзраді. Спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що “зараз багато перештовхів, потрібно орієнтуватися на офіційну інформацію”. Будь-які міркування на цю тему Пєсков назвав спекуляціями, наголосивши, що йде слідство.

У свою чергу, відомий російський адвокат Сергій Жорін не залишив гучного затримання без уваги. “Для тих, хто не в курсі — це близьке коло не лише міністра оборони, а й низки інших високопосадовців та бізнесменів першої величини. Примітне, що затриманий заступник голови Міноборони Тимур Іванов ще вдень був присутнім на засіданні колегії міністерства”.— написав він.

Тимур Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони з 2016 року та вважається соратником Шойгу. До цього вони разом працювали в уряді Підмосков’я.

Іванов відповідає за закупівлю військової продукції та займається будівництвом, реконструкцією та капітальним ремонтом об’єктів Міноборони — у тому числі на окупованих територіях України.

З 2022 року Тимур Іванов перебуває під санкціями США та ЄС. Однак, за даними росЗМІ, його дружині вдалося уникнути санкцій, і вона продовжила їздити до Європи після початку війни в Україні.

Військового звання у Іванова немає. Натомість йому надано звання дійсного державного радника Російської Федерації 1-го класу. Це вищий класний чин федеральної державної цивільної служби Росії.

Раніше “Телеграф” писав, що чеченського генерала затримали в Дагестані, але спецназ його відбив.

Previous post наступний рубіж війни безпілотників в Україні
Next post Понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі побудував Сталевий фронт Ахметова