Санкції проти Росії: Франція пропонує посилити через дезінформацію – LB.ua

Франція просить Європейський Союз запровадити новий режим санкцій проти Росії через дезінформацію та операції з втручання у вибори у всьому світі, пише Bloomberg.

Пропозиція, яку підтримують Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща, дозволить ЄС посилити санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до дій, що спрямовані на дестабілізацію у всьому світі і які спонсорує Кремль.

У чернетці документа, яку має видання, йдеться, що “дестабілізаційна діяльність, яку здійснюють пов’язані з Росією суб’єкти, також посилилася скрізь у Європі, оскільки російський режим вжив заходів, щоб підірвати демократію, стабільність і верховенство права за допомогою різних гібридних інструментів”.

Напередодні виборів до Європейського парламенту у червні блок зробив своїм пріоритетом боротьбу зі все більшою хвилею російської дезінформації, яка намагається розділити союзників у таких питаннях, як підтримка України, і зіпсувати відносини з країнами Глобального Півдня.

У спільних висновках за результатами саміту лідерів ЄС минулого тижня блок заявив, що буде “уважно стежити за будь-якими ризиками, пов’язаними з дезінформацією, зокрема за допомогою штучного інтелекту, а також маніпулюванням іноземною інформацією та втручанням у виборчі процеси”.

Країни “Групи семи” також готують спільні заходи, щоб боротися з маніпулюванням іноземною інформацією та втручанням, приділяючи особливу увагу виборам, які відбудуться цього року.

  • Раніше міністр у справах Європи французького уряду Жан-Ноель Барро заявив, що країну “заполонила” російська дезінформація. Барро переконаний, що пропаганда має на меті скомпрометувати прийдешні вибори до Європарламенту та втрутитися у їхні результати.
  • У лютому стало відомо, що США оголосили про започаткування глобальної коаліції демократій для боротьби з дезінформацією іноземних урядів. Інформація від урядів Китаю, Росії та Ірану повинна бути маркована, щоб люди розуміли, хто саме за нею стоїть.

Previous post як Росія використовує українські корисні копалини та заробляє на них
Next post В “Інтерпайпі” розповіли, як вирішують проблему нестачі виробничого персоналу