«Забирають навіть підлітків». Кого РФ переслідує у Мелітополі?

У російському полоні перебувають понад 1 000 жителів окупованої території Запорізької області. Точна кількість заручників невідома, бо окупанти приховують, кого і де саме утримують. Про це днями повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Він також розповів, що російські окупаційні сили влаштували незаконний судовий процес щодо двох жителів Мелітополя – Маргарити Харенко і Сергія Авраменка. Їх звинуватили у начебто передачі даних про пересування російської техніки. Мелітопольців засудили до 16-ти і 20-ти років позбавлення волі.

Іван Федоров також зазначив, що на окупованій території Запорізької області продовжуються викрадення людей. Доступу до місць утримання місцевих жителів та повної інформації про людей, які зникли в окупації, немає у жодної організації, в тому числі міжнародної.

За даними Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, всього в Україні майже 37 тисяч людей вважаються зниклими безвісти через війну: це діти, цивільні та військові. Втім, ці цифри можуть бути значно більшими.

Скільки жителів окупованої частини Запорізької області перебувають у російському полоні, і в яких містах їх затримують? В чому Росія звинувачує полонених і де їх утримують? Чи можуть треті країни долучитися до процесу звільнення цивільних українців з полону, і що може змусити Росію їх відпустити?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Previous post Військові США збили чотири дрони та ракету в Червоному морі, які випустили єменські хусити | новини України
Next post Сили оборони відбили 27 атак на Авдіївському напрямку за добу – Генштаб