Двоє коней, які втекли з репетиції Королівської гвардії в Лондоні, перебувають у важкому стані, ще одного відправлено до кінного шпиталю

У публікації також йдеться, що троє вершників, скинутих під час події, після одужання повернутися до ладу.



“Вчора ввечері двох поранених коней прооперували, а одного перевели в кінний госпіталь. За всіма кіньми, що залишилися, ведеться пильне спостереження, – йдеться в повідомленні. – Наші коні отримують догляд за найвищими стандартами, і очікується, що ті коні, які не перенесли операцію, згодом повернуться до ладу”.



“Ми хочемо подякувати всім, хто виявив таку доброту і турботу до наших солдатів і коней”, – зазначили у Британській армії.

Міністр оборони Великобританії Джеймс Картлідж у коментарі телеканалу Sky News заявив, що після інциденту два коні опинилися “на жаль, у відносно тяжкому стані”. Він зазначив, що “вони у тяжкому стані, але, наскільки він розуміє, ще живі”. Він не уточнив, про які коні йдеться.



Контекст

Вранці 24 квітня кілька військових коней Королівської гвардії було помічено в центрі Лондона, після того, як втекли з репетиції, скинувши з себе вершників. Повідомляється, що Королівська кінна гвардія для підготовки до військового параду проводила планові навчання біля головної резиденції короля Чарльза ІІІ. У репетиції брало участь сім коней, п'ять із яких, злякавшись галасу, скинули вершників, зірвалися з місця та помчали по центру міста. Трьох вершників доправили до лікарні. Біля Букінгемського палацу один із коней зіткнувся з таксі, розбивши вікно машини. Коні також пошкодили лобове скло припаркованого двоповерхового туристичного автобуса.

Поліції невдовзі вдалося зловити всіх тварин. Їх повернули до казарм для проходження медичного обстеження. Командир кінного полку Королівської гвардії підполковник Метт Вудворд, коментуючи ситуацію пояснив, що тварини злякалися гучних звуків на будівельному майданчику.

Previous post СБУ наполягає у суді, що звільнений суддя Богдан Львов є громадянином Російської Федерації
Next post ???? До 15 років ув’язнення засуджено жителя Харківщини, який «зливав» ворогу оборон…