США планують вивести власні війська із Чаду

США планують вивести власні війська із Чаду

Фото: Image source:

США планують вивести свої війська з Чаду

Кілька десятків військовослужбовців спецназу, які перебувають у Чаді як фахівці з планування та радників, на даний момент переїдуть до Німеччини.

В Сполучених Штатах заявили, що планують тимчасово вивести свої війська з Чаду. Про це у четвер, 25 квіня, повідомляє Reuters.

Представник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер заявив, що це “тимчасовий крок” у рамках огляду співробітництва в галузі безпеки з Чадом, який має відновитися після президентських виборів у країні 6 травня.

Офіційний представник США, який говорить на умовах анонімності, повідомив, що кілька десятків військовослужбовців спецназу, які перебувають у Чаді як фахівці з планування та радників, на даний момент переїдуть до Німеччини.

Тимчасовий президент Чаду Махамат Ідріс Дебі балотується на виборах, які відбудуться наступного місяця, що зробить Чад першою із країн Західної та Центральної Африки, керованих хунтою, яка організує голосування. 

Досі ця величезна центральноафриканська країна була ключовим партнером країн Заходу у спільній боротьбі з рухом ісламізму в Західній Африці.

При цьому Франція досі містить у Чаді на авіабазі близько тисячі солдатів та кілька військових літаків.

Армія Чаду зупинила і роззброїла групу з 320 суданських військових, які вторглися на територію країни. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Ентоні Блінкен у Китаї: чого чекати від візиту
Next post Уряд Польщі: змінять міністрів та заступників