13-річна донька найстаршої породіллі Підвербної переїхала в нову родину: подробиці гучної історії

Дівчинка живе разом з жінкою, яка написала до місцевої влади заяву про опікунство.

В житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної, історія якої рік тому сколихнула всю Україну, стався новий, не менш крутий поворот.

Як відомо, наприкінці квітня минулого року дівчинка написала в соцмережах пост, в якому прохала захистити її від своєї 78-річної мами. Остання, як відомо, народила Анну у віці 65 років за допомогою штучного запліднення.

Як з’ясував ТСН.uaнаразі дівчинка-підліток мешкає вже декілька тижнів в іншій родині. Подробиці нам розповів заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блаушякий свого часу взяв на контроль ситуацію з цією дитиною.

Зараз ця дитина мешкає у жінки, яка нею опікується, є опікуном. Жінку звати Олена, вона була близькою до цієї родини. Олена написала відповідну заяву, виконком міської ради прийняв таке рішення. І все. Історія, довжиною в рік завершена на даному етапі. Головне, що дитина щаслива. Я отримую зворотній зв’язок, вона мені каже, що щаслива“, – розповів ТСН.ua Дмитро Блауш.

Допис Анни Підвербної в квітні 2023 року. Скріншот сторінки в соцмережі.

Допис Анни Підвербної в квітні 2024 року. Скріншот зі сторінки в соцмережі.

Анна-Марія Підвербна в соцмережі в 2023 році стверджувала, що Валентина Підвербна розірвала її спіднє. Скріншот зі сторінки Підвербно-молодшої в соцмережі

За його словами, жінка, про яку йдеться, мешкає не дуже далеко від того кварталу, де мешкає мати дівчини. Олені, яка опікується Анною, за словами Блауша, близько 50 років.

“Загальний стан здоров’я Ані значно покращився. Не треба бути лікарем, щоб це бачити. Залишається відкритим питання щодо корекції зору. Обіцянку, яку давав особисто я – ми це виконаємо. Треба витримати певні процедури, певний час ходити в окулярах. Нормальне життя, відсутність стресів, збалансоване харчування, правильне фізичне навантаження – все це відіграє свою роль. Я радий, що все так вдалося зробити, що все йде на краще для дитини”, – розповідає Дмитро Блауш.

До цього він додає, що Олена та мати дівчинки знайомі між собою: “Я так розумію, що вони ходили разом до однієї релігійної установи”.

Своєю чергою, сама дівчинка, Анна Підвербна цими днями написала на своїй сторінці в соцмережі новий пост.

“Рівно рік тому я написала цей пост, який кардинально змінив моє життя. Щиро дякую людям, які підтримували мене в той непростий період життя”, – написала Анна.

Скандал навколо родини Підвербних: що відомо

Про Анну Підвербну та її матір стало відомо в лютому 2011 року. Валентина Підвербна народила доньку у віці 65 років шляхом штучного запліднення.

Валентина Підвербна декілька років тому зі своєю донькою. Фото: Суспільне Чернігів

Навесні 2023 року, коли Анні Підвербній було повних 12 років, сппалахнув гучний скандал. У квітні дівчина опублікувала в соцмережах низку дописів, в яких повідомила про те, що її мати, 78-річна Валентина Підвербна, начебто знущається з неї – дряпає, ображає, не дозволяє виконувати елементарні гігієнічні процедури, шматує одяг, не дозволяє мити унітаз.

Після публікації допису до квартири Підвербних приїхали правоохоронці, психологи, соцслужби. Дитина була вилучена і направлена до лікарні для обстеження, а згодом переведена до реабілітаційного центру в Чернігівській області.

20 жовтня цього року Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення відібрати 12-річну доньку у Підвербної.

Раніше повідомлялось про те, що найстарша породілля України зробила неочікувану заяву про свою дитину.

Читайте також:

Previous post З двох лікарень у Києві евакуюють пацієнтів і персонал через «анонсовані удари» Росії – КМДА
Next post Життя в СРСР — кефір хотіли заборонити через присутність у ньому градусів