Вибух на Північному потоці потрібно розслідувати знову, разом із Росією, каже Китай в ООН

Китай закликає співпрацювати з Росією

Заступник постійного представника Китаю в ООН Ген Шуан закликав розпочати міжнародне розслідування вибухів, що сталися на “Північному потоці” у вересні 2022 року. За його словами це має відбуватися під егідою Організації Об’єднаних Націй.

Відповідну заяву Ген Шуан зробив під час засідання в ООН. Та закликав країни співпрацювати з Росією.

“Ми знову закликаємо оперативно запустити міжнародне розслідування під керівництвом ООН, щоб встановити істину та зробити так, щоб її почули. Ми закликаємо відповідні країни активно взаємодіяти та співпрацювати з Росією у спільному розслідуванні”, – зазначив Шуан під час своєї промови.

При цьому, за словами постпреда Китаю, неможливо не підозрювати країни, які мали розслідувати вибухи на “Північному потоці” у спробі приховати якісь докази.

Нагадаємо, Німеччина, Данія та Швеція розпочали розслідування у 2022 році. Росія зажадала, щоб її представників запросили до участі в ньому, але отримала відмову на тлі підозр, що саме російська влада стояла за атакою на газопроводи.

При цьому, варто зазначити, що російська пропаганда в тому, що відбулося, традиційно, звинувачує Україну та Захід, а отже заяви Китаю грають лише на руку Кремля. Разом з тим, ми писали про те, чому до вибухів на “Північних потоках” приплели Україну. Свою версію озвучив та пояснив ексрозвідник КДБ.

Previous post Захист ТЕЦ, ТЕС або ГЕС ніколи не відносився до відповідальності Мінінфраструктури – Кубраков
Next post Зеленський у Славутичі провів нараду про безпекову ситуацію – LB.ua