у МЗС повідомили про виклик російського посла

Управління закордонних справ і розвитку Великої Британії сьогодні, 26 квітня, викликало російського посла Андрія Келіна через звинувачення в організованій Росією злочинній діяльності на території Великобританії, повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства країни.

«Велика Британія залишається глибоко стурбованою звинуваченнями в організованій Росією зловмисній діяльності на території Великої Британії, а також більш широкою моделлю поведінки, яку ми спостерігаємо з боку Російської Федерації, що спонсорує таку діяльність на території інших суверенних держав», – вказано у повідомленні.

Раніше громадянину Британії висунули обвинувачення в організації підпалів лондонських підприємств після того, як він, імовірно, був завербований Росією.

Читайте також: У Польщі заявляють, що викрили шпигунську мережу РФ – підозрюють у спробі впливу на вибори до Європарламенту

Королівська прокурорська служба (CPS) стверджує, що Ділан Ерл, який у суботу постав перед судом, отримав звинувачення через «діяльність, яка може принести користь Росії». Одне з двох звинувачень стверджує, що Ерл допомагав іноземній розвідувальній службі щодо «дослідження та розвідки цілей, а також намагався завербувати осіб для допомоги в такій діяльності».

Чоловіка також звинуватили в підпалі комерційного приміщення в Лондоні при обтяжуючих обставинах. У прокуратурі заявили, що звинувачення стосуються «підпалу комерційної нерухомості, пов’язаної з Україною, у березні 2024 року».

На сайті Міністерства закордонних справ Росії наразі немає коментарів щодо цієї інформації.

У грудні минулого року уряд Британії заявив, що Федеральна служба безпеки (ФСБ) стоїть за тривалими безуспішними спробами втручання в політичні процеси у Великій Британії. Об’єктами втручання стали політики, державні службовці, журналісти, неурядові організації та інші організації громадянського суспільства. У відповідь на це МЗС Британії наклало санкції на осіб, причетних до діяльності групи.

Previous post Рамштайн зустріч сьогодні – Яку допомогу вирішили виділити Україні 26.04.2024
Next post США: Джо Байден планує йти на дебати з Дональдом Трампом – новини LB.ua