Байден оголосив, що готовий до дебатів із Трампом. Екс-президент відповів, що готовий “тут і зараз”

За його словами, він готовий до них “у будь-який час і в будь-якому місці”. Трамп закликав потенційного суперника зустрінеться для дебатів у залі судя, де розглядається одна із численних судових справ проти колишнього президента, які він вважає політичним переслідуванням.

“Давайте проведемо дебати в будівлі суду сьогодні ввечері – на національному телебаченні, я чекатиму!” – написав Трамп.




За кілька годин до цього Байден в інтерв'ю телеведучому Говарду Стерну заявив, що готовий до публічного діалогу із Трампом. Він не назвав час, коли можуть відбутися дебати, але сказав, що “дебатуватиме”, хоча і “не знає коли”, цитує його Reuters.

7 лютого після перемоги на праймеріз у “супервівторок” Трамп заявив, що хоче терміново провести дебати з чинним президентом. Байден, коментуючи журналістам заклик Трампа, заявив, що тому “нічим більше зайнятися”.

“На його місці я теж хотів би посперечатися зі мною”, – зазначив чинний президент.

Попередні дебати політиків пройшли в ніч проти 23 жовтня 2020 року під час виборів президента США. За даними опитувань, краще за себе показав Джо Байден: 53% виборців заявили, що перемогу у фінальних дебатах здобув він, ще 39% визнали переможцем Трамп.

Контекст

Чергові президентські вибори в США заплановано на 5 листопада 2024 року. Це будуть 60 президентські вибори в історії країни, на яких мають обрати 47 президента США.

Трамп та чинний голова Білого дому Байден отримали необхідну кількість голосів делегатів для висування у президенти США. Ні Трамп, ні Байден офіційно не стануть кандидатами від партій доти, доки національні з'їзди не проголосують цього літа.

Щодо Трампа розглядається низка кримінальних справ. Його, серед іншого, звинувачують у спробі змінити результати виборів 2020 року у Джорджії та в організації штурму Капітолію.

Previous post NASA запустила в космос оновлену систему сонячних вітрил
Next post Обстріли Харківщини: за добу поранено 13 людей – новини LB.ua