Алієв заперечив переслідування журналістів у країні

Президент Азербайджану Ільхам Алієв відкинув критику щодо арештів журналістів і заявив, що той факт, що люди мають доступ до інтернету, свідчить про свободу преси в країні.

Про це він заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні 26 квітня, пише азербайджанська служба Радіо Свобода.

«В Азербайджані немає цензури. Є вільний інтернет. Активно працюють сотні медіа. Тому було б несправедливо критикувати Азербайджан за його кроки, спрямовані на перешкоджання розвитку ЗМІ. Якщо інтернет безкоштовний, про які обмеження ми можемо говорити», – сказав Алієв, відповідаючи на запитання про арешт журналіста Імрана Алієва.

Читайте також: В Азербайджані ухвалили закон, який обмежує роботу незалежних ЗМІ

Президент Азербайджану запевнив, що заарештований журналіст отримав «незаконні іноземні кошти»: «Будь-яка країна повинна захищати свої закони, і якщо проти представника ЗМІ, який отримав незаконні іноземні кошти, почалося розслідування, це не означає, що наші ЗМІ невільні, ми повинні захищати наш медіа-простір від зовнішнього негативного впливу».

За останні місяці в Азербайджані були заарештовані до 20 журналістів і громадських діячів, у тому числі Імран Алієв, засновник сайту meclis.info. Заарештовані пояснюють це професійною діяльністю та політичним замовленням.

6 березня були затримані девʼять журналістів, повʼязаних із незалежним інтернет-телеканалом Toplum TV, а також щонайменше три політичні активісти. Це сталося після обшуків у редакції Toplum та вдома у затриманих.

25 квітня Європарламент прийняв резолюцію щодо Азербайджану, в якій наголошується, що останнім часом влада країни посилила репресії проти громадянського суспільства, активістів і незалежних ЗМІ.

Previous post Ракети РФ над Польщею можуть спровокувати масштабну війну, заявив Дуда
Next post Україна отримає від США новий пакет допомоги на 6 млрд доларів – новини LB.ua