У міноборони Іспанії розповіли, коли дадуть Україні ракети Patriot, та анонсували нову допомогу

Роблес оголосила про надання Україні ракет для систем Patriot, які прибудуть на базу матеріально-технічного забезпечення (не уточнюється, де вона розташована) протягом чотирьох днів.

Також міністр розповіла про доставку Україні нової партії великокаліберних артилерійських боєприпасів, що відбулася, і запевнила, що в найближчі місяці будуть інші поставки 155-мм і 120-мм боєприпасів.

24 квітня, за словами Роблес, Іспанія відправила Україні медикаменти та індивідуальні аптечки для надання першої медичної допомоги у бою.

Вона наголосила, що іспанська допомога, запланована на наступні два місяці, включає легкі та важкі кулемети, колісні захищені логістичні машини, броньовані машини піхоти, протитанкові засоби та гаубиці польової артилерії.

Потім Україні буде поставлено систем протиповітряного спостереження та дистанційних станцій для захисту від дронів, додала голова міноборони Іспанії.

Роблес повідомила також, що підготовка танків Леопард Leopard до передачі Україні йде за планом, перші машини будуть готові до кінця червня.

Контекст

22 квітня Financial Times писало, що ЄС та НАТО тиснуть на Грецію та Іспанію, щоб вони надали Україні системи ППО.

The Guardian 24 квітня писало, що Греція та Іспанія розглядають можливість постачання Києву Patriot, Проте Іспанія, за інформацією El Pais, відмовила у передачі самого ЗРК, але надасть Україні обмежену кількість ракет до нього.

Previous post Пожежа Омськ 25.04.2024 – спалахнули ємності з нафтопродуктами, відео
Next post Паска на Великдень 2024 — військові пояснили, чому не треба відправляти на фронт продукти