ЄК закликає країни ЄС збільшити закупівлю електроенергії в України

ЄК закликає країни ЄС збільшити закупівлю електроенергії в України

Фото: АР

Україна готова збільшити експорт електроенергії

Це дозволить Україні отримувати прибуток і надасть Євросоюзу доступ до додаткового джерела доступної електроенергії.


 

У Єврокомісії закликають країни ЄС активніше купувати електроенергію в України, оскільки це відповідає інтересам як України, так і Європейського Союзу. Про це у п’ятницю, 9 вересня, заявила єврокомісар Кадрі Сімсон на прес-конференції за підсумками надзвичайної ради міністрів ЄС з питань енергетики у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.


 


“Ми маємо продовжувати підтримувати наших українських друзів шляхом збільшення обсягів торгівлі електроенергією з ними. Це є взаємовигідним – дозволить Україні отримувати прибуток і надасть Євросоюзу доступ до додаткового джерела доступної електроенергії”, – сказала Сімсон.


 


“Я закликала міністрів наростити торгівлю електроенергією з Україною. Як ми говорили сьогодні, настав час, щоб доповнити наші заходи з підготовки (до кризи. – Ред.) заходами на зниження цінового тиску з метою якнайкращого використання прибутку, який складається на ринку, задля користі для наших громадян”, – додала вона.


 


Єврокомісар нагадала про п’ять пропозицій Єврокомісії, представлених сьогодні на розгляд європейських чиновників задля подолання енергетичної кризи і для проходження зимового періоду.


 


Серед них, зокрема, заходи з економії енергії та обов’язкові заходи на зменшення її споживання під час проходження пікових навантажень, ринкові інструменти для збалансування надприбутків енергетичних компаній та втрат споживачів енергії за надвисоких цін на енергетичному ринку, диверсифікація постачання енергоресурсів на європейський ринок, встановлення граничних цін на закупівлю російських енергоресурсів, зокрема газу, а також подальший розвиток спільної платформи ЄС для скоординованої закупівлі газу і зменшення його вартості.


 


 


 

Previous post У Куп’янську чекають на звільнення, гуманітарна ситуація дуже складна – депутат міськради
Next post У Зеленського відреагували на неготовність США визнати Росію державою-спонсором тероризму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *