Доходи РФ від продажу енергоносіїв впали до мінімуму за 14 місяців

Доходи РФ від продажу енергоносіїв впали до мінімуму за 14 місяців

Фото: Getty Images

У РФ скоротилися доходи від продажу енергоносіїв

Експерти зазначають, що це сталося на тлі західних санкцій та скорочення постачання газу до Європи.


 

Доходи Росії від продажу енергоносіїв скоротилися у серпні до найнижчого рівня за останні 14 місяців. Це сталося на тлі західних санкцій та скорочення постачання газу до Європи, повідомляє Bloomberg.


 


Зазначається, що згідно з даними міністерства фінансів РФ, опублікованими в понеділок, нафтогазові доходи, що становлять понад третину національного бюджету, минулого місяця впали до 671,9 млрд. рублів (11,1 млрд. доларів США), що є найнижчим показником з червня 2021 року. Це майже на 13% менше, ніж у липні, і на 3,4% менше, порівняно з серпнем минулого року, при тому що ціни на російську нафту марки Urals за рік зросли майже на 10%.


 


За інформацією експертів Bloomberg, така ситуація призвела відмову деяких традиційних покупців у Європі купувати російську нафту, тому Москва була змушена продавати її зі значною знижкою на азіатських ринках, втрачаючи вигоду від збільшення світових цін на нафту. Не змогли суттєво покращити ситуації для Росії і рекордно високі ціни на газ, оскільки Газпром значно скоротив обсяги постачання газу до Європи.


 


Повідомляється, що обмеження цін, яке країни G7 планують встановити на російську нафту та нафтопродукти, також може вдарити по скарбниці Кремля.


 


 


 


 


 

Previous post Кабмін виділив 400 мільйонів гривень на відновлення Харківщини
Next post Німеччина оновила перелік переданої Україні зброї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *