труна Єлизавети ІІ прибула до Лондона

Труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ доправили з Единбурга до Лондона військово-транспортним літаком. Він приземлився на військовій базі Нортхолт 13 вересня.

Раніше в Единбурзі завершилася церемонія прощання з Єлизаветою ІІ. Труну винесли із собору Святого Егідія, звідки жалобний кортеж попрямував до аеропорту. На шляху прямування процесії люди виходили, щоб віддати шану.

У Лондоні труну на ніч залишать у Букінгемському палаці, а в середу тіло монарха перевезуть до Вестмінстерського палацу. Протягом чотирьох днів – до 06:30 ранку 19 вересня – там проходитиме церемонія прощання.

Читайте також: Росію і Білорусь не запросили на похорон Єлизавети II – ЗМІ

Король Великої Британії Чарльз III та королева-консорт Камілла побували сьогодні з візитом у Белфасті та відвідали замок Хіллсборо – королівську резиденцію у Північній Ірландії.

Монарх зустрівся з державним секретарем Північної Ірландії Крісом Хітоном-Харрісом та іншими високопоставленими політиками, які висловили свої співчуття. Чарльз III із дружиною також відвідали службу у соборі Святої Анни.

Похорон королеви Єлизавети II відбудеться 19 вересня 2022 року.

Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років. На престолі вона пробула найдовше в британській історії – 70 років і сім місяців. Новим королем Великої Британії проголошено її сина Чарльза.

Previous post Шольц поговорив із Путіним про ситуацію в Україні
Next post Росія з 2014 року таємно перерахувала понад 300 мільйонів доларів іноземним політичним партіям – США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *