США посилюють тиск на Туреччину через санкції проти РФ – ЗМІ

США посилюють тиск на Туреччину через санкції проти РФ - ЗМІ

США зосереджуються на турецьких банках, що інтегрувалися до російської системи внутрішніх платежів Мир

Брюссель також готує делегацію, щоб висловити своє занепокоєння безпосередньо турецьким чиновникам.


 

США та ЄС посилюють тиск на Туреччину, щоб подолати ухилення від антиросійських санкцій на тлі занепокоєння, що банківський сектор країни є потенційним “бекдором” для незаконного фінансування. Про це пише Українська правда із посиланням на Financial Times.


 


США зосереджуються на турецьких банках, які інтегрувалися до російської системи внутрішніх платежів Мир, повідомили виданню двоє західних чиновників, які беруть участь у розробці цих планів.


 


Водночас, Брюссель готує делегацію, щоб висловити свою стурбованість безпосередньо турецьким чиновникам.


 


“Тиск на Туреччину відбувається в той момент, коли західні столиці орієнтуються на більш жорстке впровадження існуючих санкцій, а не на введення нових заходів. Ця зміна підтверджує, що економічні санкції, введені після вторгнення Путіна в Україну в лютому, не завдали економіці Росії такої шкоди. Але вони стверджують, що усунення лазівок у поточних заходах стискає лінії фінансування Кремля”, – пише газета.


 


Один зі східних чиновників заявив, що надішлють дуже чітке повідомлення про те, що, наприклад, фінансові установи третіх країн не повинні підключатися до платіжної мережі Мир.


 


П’ять найбільших банків Туреччини, Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, DenizBank та Halkbank є членами платіжної системи Мир, яка була розроблена Центральним банком Росії як національна альтернатива Visa та Mastercard, нагадує FT.


 


 


 

Previous post Співробітники Parimatch приєдналися до ініціативи збору крові для військових
Next post Грошей на вибори в Раду у 2023 році не виділили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *