У Європі вперше за 13 місяців зріс попит на нові авто – Bloomberg

У Європі вперше за 13 місяців зріс попит на нові авто - Bloomberg

Фото: Getty Images

У Європі зріс попит на нові автомобілі

Але продажі нових авто в ЄС все ще нижчі за допандемічний рівень, і в агентстві вважають, що сплеск попиту на нові авто в ЄС – явище тимчасове.


 

Вперше з липня 2021 року на європейському авторинку зафіксовано місячний приріст реєстрації нових автомобілів, пише агентство Bloomberg з посиланням на дані Європейської асоціації автовиробників.


 


Повідомляється, що в ЄС зареєстровано 748 961 авто у серпні 2022 року, що на 3,4% більше за показник серпня 2021 року.


 


Найбільше зростання продажів показала німецька Mercedes-Benz – плюс 16% порівняно із серпнем минулого року. Найбільш суттєво зросли реєстрації нових авто у Німеччині (на 3%), у Франції (3,8%) та в Іспанії (9,1%).


 


Зростання продажів пов’язують із подоланням кризи напівпровідників в автопромисловості та низькою базою порівняння зі статистичними показниками ковідного 2021 року.


 


Але продажі нових авто в ЄС все ще нижчі за допандемічний рівень, і в агентстві вважають, що сплеск попиту на нові авто в ЄС – явище тимчасове, а далі слід очікувати нового падіння.


 


“Висока інфляція, зростання процентних ставок і зниження довіри споживачів призводять до того, що європейці відкладають на майбутнє заміну старих автомобілів на нові. Попит на автомобілі скорочуватиметься в 2023 році”, – прогнозують у Bloomberg.


 


 


 


 


 

Previous post Новини з Ізюма мають зміцнити рішучість світу притягнути Росію до відповідальності – посол США
Next post слідчі розкопали та відвезли до експертів 39 тіл – поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *