Масове поховання людей в деокупованому Ізюмі: з’явилися супутникові фото

Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки масового поховання людей в деокупованому Ізюмі Харківської області.

«Коли російські війська нещодавно вийшли з Харківської області України, український уряд і ЗМІ повідомили про виявлення місця масового поховання поблизу міста Ізюм. Пішанське кладовище або «Лісове кладовище» – березень 2022 року та серпень 2022 року», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в твіттері.

15 вересня на Харківщині біля звільненого Ізюма виявили масове поховання військових ЗСУ. Як повідомив кореспонденту Радіо Свобода уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, йдеться про «приблизно 20-25 людей».

Захоронення знайшли поряд із кладовищем, де під час окупації російськими військами міста Ізюм, хоронили людей, які загинули від обстрілів або померли ж природною смертю.

Читайте також: «Росія всюди залишає по собі смерть» – Зеленський про масове поховання в Ізюмі

Після деокупації Київщини у квітні у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки загибелі цивільних жителів.

Україна і деякі представники Заходу вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками.

Previous post Артем Пивоваров зупинив концерт заради дитини
Next post Синій кит у Києві – Суїцидальна гра знову губить дітей в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *