Киргизстан і Таджикистан заявили про десятки загиблих

Киргизстан і Таджикистан заявили про десятки загиблих

Фото: AFP

Киргизстан та Таджикистан знову стріляють на кордоні

Конфлікти на кордоні двох країн регулярно трапляються через відсутність маркування на приблизно 70 спірних ділянках.


Кількість загиблих з боку Киргизстану внаслідок бойових зіткнень на кордоні з Таджикистаном зросла до 36 осіб. З боку Таджикистану загинули 38 людей. Про це 18 вересня повідомила влада обох країн.


Ситуація на кордоні між Киргизстаном та Таджикистаном загострилася 14 вересня, коли на трьох її ділянках у Баткенському районі розпочалася перестрілка між прикордонниками. Сторони кілька разів домовлялися про припинення вогню, але домовленості щоразу зривалися. Ніч на 18 вересня “пройшла спокійно”, повідомила влада Киргизстану.


Влада Киргизстану звинуватила Таджикистан у стягуванні до кордону важкої бойової техніки та у використанні “всього арсеналу” для обстрілу території Киргизстану в спробі захопити її. МНС країни повідомило про евакуацію 136 тисяч людей із зони зіткнень, у Баткенському районі було введено режим НС.


Тим часом Таджикистан звинуватив киргизстанські сили в обстрілі низки прикордонних таджикистанських населених пунктів з “важкої зброї”.


Конфлікти на кордоні двох країн регулярно трапляються через відсутність маркування на приблизно 70 спірних ділянках. Загалом станом на липень 2022 року із 972 кілометрів кордону країни узгодили близько 600 кілометрів.


Зазначимо, що Киргизстан та Таджикистан входять до Організації договору про колективну безпеку та мають захищати один одного від зовнішніх загроз. Це одна з причин, яка говорить про неспроможність “путінського НАТО”.



 




 


 

Previous post Златан Ібрагімович весь день проплакав на могилі старшого брата Сапка, який помер від раку у 41 рік
Next post Ворог вдруге за добу обстріляв Нікопольський район – фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *