Японію затоплює найпотужніший тайфун – Korrespondent.net

Японію затоплює найпотужніший тайфун

Японію накрили потужні зливи

Небувала злива загрожує паводками, селями та зсувами. Влада закликала евакуюватися в безпечні місця близько чотирьох мільйонів людей.


 

На південну частину Японії в неділю, 18 вересня, обрушився один із найпотужніших в історії тайфунів, який приніс із собою ураганний вітер і таку кількість дощу, яка в багатьох місцях Європи, наприклад, не випадає і за рік, повідомляє ВВС News.


 


Тайфун, названий метеорологами Нанмадол, вийшов на сушу сьогодні ввечері за місцевим часом біля міста Кагосіма на південному з чотирьох головних островів Японії, Кюсю.


 


Швидкість поривів вітру у зоні тайфуну досягає 234 кілометри на годину. За оцінкою Метеорологічної служби Японії, менш ніж за добу у деяких місцях випаде або вже випало близько 500 мм опадів. У Лондоні, наприклад, 600-700 мм випадає в середньому протягом року.


 


Така небувала злива загрожує паводками, селями та зсувами. Влада закликала евакуюватися в безпечні місця близько чотирьох мільйонів людей – на острові мешкають 13 мільйонів людей.


 


 


 


Потяги, пороми та авіасполучення на Кюсю зупинено. Незабаром після приходу тайфуну на острові знеструмленими виявилося близько 200 тисяч будинків.


 


 


Тайфун рухається через Кюсю на північ, у бік центральної Японії, і, за розрахунками вчених, найближчим часом дійде і до регіону Токіо, зберігши при цьому значну частину своєї могутності.


 


 


Нанмадол – це вже 14 тайфун на Тихому океані цього сезону, і найпотужніший з тих, що досягали Японії. Представник Метеорологічної служби Японії в суботу сказав, що він може виявитися руйнівнішим, ніж тайфун Джебі, який у 2018 році вбив у Японії 14 людей і ще сімох – на Тайвані.


 


Японія в цілому дуже добре підготовлена до різного роду ударів стихії, зокрема тайфунів, але вчені попереджають, що через зміну клімату тайфуни ставатимуть дедалі потужнішими і руйнівнішими.


 


 


 


 


 


 


 

Previous post За час дії «зернової ініціативи» з українських портів вийшло 165 суден з агропродукцією – Мінінфраструктури
Next post ДТП на в’їзді до Києва 18 вересня – що сталося на Житомирській трасі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *