У Вірменії мітингували за вихід із ОДКБ

У Вірменії мітингували за вихід із ОДКБ

На мітингу у Єревані був і прапор України

У разі виходу з Організації договору про колективну безпеку Єреван може отримати військове сприяння Заходу, заявили мітингувальники. Їхні акції відбулися під час візиту Ненсі Пелосі до Вірменії.


 


На площі Свободи в центрі Єревана у неділю, 18 вересня, пройшов мітинг, учасники якого вимагали виходу Вірменії з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).


 


Ще кілька сотень активістів провели мітинг біля центру мистецтв “Гафесчан”, куди раніше прибула речник Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. Серед іншого, вони заявили, що Вірменія у разі виходу з ОДКБ може отримати військове сприяння Заходу.


 


В акціях взяли участь представники Європейської партії Вірменії (ЄПВ) на чолі з її головою Тиграном Хзмаляном, пише “Інтерфакс”. За словами Хзмаляна, Росія та Туреччина підписали “антивірменський договір”, результатом якого стала втрата Нагірного Карабаху.


 


“Якщо ми вийдемо з ОДКБ та ЄАЕС (Єврозійського економічного союзу. – Ред.), приєднаємося до НАТО та ЄС, то ми повернемо наше втрачене, наші землі”, – заявив голова ЄПВ журналістам.


 


 


Візит Пелосі до Вірменії


 


 


МЗС Азербайджану розкритикувало заяви Пелосі. Її висловлювання, що Баку розпочав прикордонний конфлікт з Єреваном, – це “серйозний удар по зусиллях нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном”, вважають в азербайджанському зовнішньополітичному відомстві.


 


“Подібні односторонні кроки та безпідставні заяви служать не зміцненню крихкого миру в регіоні, а навпаки, нагнітанню напруженості”, – йдеться у заяві МЗС.


 


Загострення на кордоні


 

Конфлікт на вірмено-азербайджанському кордоні загострився у ніч проти 13 вересня. Внаслідок боїв загинули понад 230 людей. Єреван звинуватив Баку в обстрілах прикордонних міст та сіл. В Азербайджані заявили, що обстріл став відповіддю на “широкомасштабну провокацію” з боку Вірменії. У ніч на 15 вересня між сторонами було досягнуто згоди про припинення вогню.


 


Вірменія офіційно звернулася за допомогою до Росії та країн-членів ОДКБ. У відповідь ОДКБ вирішила направити свою місію для “оцінки обстановки, що склалася”.


 

Експерти кажуть, що ОДКБ, яка передбачає військовий захист будь-якого члена, показала себе мертвонародженою організацією, якої, по суті, вже не існує. Про це докладно у матеріалі Недієздатна Росія.


 


 


 


 

Previous post Шмигаль повідомив, що делегація від України віддала шану королеві Єлизаветі ІІ у Лондоні
Next post ЗМІ ФРН знайшли спосіб передати ЗСУ танки Leopard 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *