Вірменія та Азербайджан заявили про готовність до переговорів

Вірменія та Азербайджан заявили про готовність до переговорів

Фото: Getty Images

Сторони висловили готовність до вирішення конфлікту

Глави вірменського та азербайджанського МЗС зробили свої заяви під час Генеральної асамблеї ООН.


 

США закликали Вірменію та Азербайджан до подальших переговорів, щоб послабити напругу після останньої ескалації, внаслідок якої загинули десятки людей. Сторони конфлікту висловили готовність вирішити це питання. Про це заявив Держдеп за підсумками зустрічі Ентоні Блінкена з главами МЗС обох країн у Нью-Йорку, повідомляє Європейська правда.


 


“Держсекретар Блінкен висловив співчуття з приводу загиблих і наголосив на необхідності запобігання подальшим військовим діям, наголосивши на важливості повернення до мирного процесу. Вони обговорили наступні кроки, і секретар закликав сторони зустрітися знову до кінця місяця”, – йдеться в повідомленні.


 


Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян та глава МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов зустрілися на полях щорічної Генеральної асамблеї ООН.


 


У вірменському відомстві повідомили, що під час зустрічі Мірзоян наголосив: азербайджанські збройні сили мають залишити територію Вірменії. За його словами, також мають бути запроваджені міжнародні механізми для запобігання подальшій ескалації. Крім того, важливо негайно вирішити гуманітарні питання, у тому числі репатріацію військовополонених.


 


У МЗС Азербайджану повідомили, що Байрамов на зустрічі заявив про “провокації та напади на Азербайджан 12-14 вересня”. Чиновник також звинуватив Вірменію у порушенні режиму припинення вогню.


 


Міністр також повідомив “про готовність до термінових переговорів відповідно до тристоронніх заяв та результатів брюссельської зустрічі лідерів для забезпечення тривалого миру”.


 

Нагадаємо, голова Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі під час свого візиту до Єревану заявила, що засуджує “незаконні та смертоносні атаки” Азербайджану на прикордонну територію Вірменії.


 


 


 

Previous post НАТО «готове діяти» в разі загострення в Косово – заступник командувача миротворчої місії 
Next post “Референдуми” та мобілізація в РФ. Що відбувається

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *