У МАГАТЕ відреагували на обстріл окупантами ПАЕС

У МАГАТЕ відреагували на обстріл окупантами ПАЕС

Фото: Getty Images

Директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі

Вибух біля Південноукраїнської АЕС демонструє потенційні загрози для інших ядерних об’єктів країни, вважає Рафаель Ґроссі.


 

Міжнародне агентство з атомної енергії отримало інформацію про обстріл території, що є прилеглою до Південноукраїнської АЕС. Про це йдеться у прес-релізі МАГАТЕ.


 


Унаслідок обстрілу було пошкоджено три лінії електропередачі і вибито вікна на об’єкті, зазначив директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі. Але жодна з ЛЕП, яка забезпечує подачу електроживлення на АЕС, не пошкоджена.


 


Прес-реліз цитує заяву Енергоатому про те, що три реактори АЕС продовжують працювати у звичайному режимі і ніхто з персоналу не постраждав.


 


Ґроссі зазначив, що “вибух біля Південноукраїнської АЕС дуже чітко демонструє потенційні загрози для інших ядерних об’єктів країни”.


 


МАГАТЕ звертає увагу на те, що в експертів продовжує викликати занепокоєння ситуація на Запорізькій АЕС.


 


“ЗАЕС розташована у зоні бойових дій, і її стан далекий від безпечного. Там необхідно терміново створити зону ядерної безпеки”, – зазначив Ґроссі.


 


Він також наполягає, що “будь-які військові дії, які загрожують ядерній безпеці, є неприйнятними і повинні бути негайно припинені”.


 


 


 

Previous post Ціна звільнення Харківщини від російської окупації – згаслі життя українських воїнів (фотосвідчення)
Next post МЗС закликає партнерів засудити намір щодо РФ «фейкових плебісцитів» на окупованих територіях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *