РФ не зможе оголошенням мобілізації вплинути на бої – ЗМІ

РФ не зможе оголошенням мобілізації вплинути на бої - ЗМІ

Фото: Генштаб ЗСУ

Західні аналітики сумніваються у ефективності нинішніх дій Кремля – це крок розпачу керівництва Росії.


 

Росія не зможе зупинити контрнаступ ЗСУ або впливати на бої у найближчому майбутньому залученням до бойових дій резервістів. Оголошена часткова мобілізація  демонструє складне становище країни-агресора на полі бою. Про це заявили західні аналітики, повідомляє видання The Wall Street Journal у середу, 21 вересня.


 


Маршал авіації британських ВПС Едвард Стрінгер вважає, що з боку керівництва Росії “це останній кидок світлошумової гранати” і “свідчення слабкості”.


 


Російські збройні сили на сьогоднішній день не здатні прийняти, навчити та розгорнути сотні тисяч новобранців. Солдати, які були мобілізовані силоміць, хоч і допомагають РФ зміцнювати оборону, проте навряд чи вони стануть мотивованими бійцями.


 


Незаконне “приєднання” окупованих територій України до РФ не зможе якось вплинути на вибір цілей для ЗСУ. Зокрема, українські бійці атакували бази російських окупантів у анексованому Криму. Більше того, вогонь ведеться і з військових об’єктів РФ у прикордонних російських регіонах.


 


Остання ядерна загроза Путіна не свідчить про якусь зміну Росією ядерної політики. Вона спрямована на спробу зменшити західну підтримку України, йдеться у матеріалі видання.


 


Американські аналітики вважають, що дозвіл Росії скористатися такою тактикою залякування є помилкою. Це позначиться на європейському порядку безпеки та створить прецедент.


 


Професор Школи перспективних міжнародних досліджень Хопкінса Юджин Фінкель вважає, що через військові поразки Кремль “у розпачі”.


 


 


 


 


 

Previous post журналіста Радіо Свобода Груздиловича звільнили, він виїхав до Литви
Next post Після указу про мобілізацію в Росії влаштували акції з плакатами «Нет войне». Близько 1000 затриманих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *