У розвідці пояснили, кому в Росії був вигідний обмін Медведчука

Обмін кума російського президента, народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, якого обміняли на 200 українських полонених військових, був вигідний Федеральній службі безпеки. Про це заявив очільник українського Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

«Медведчук на цьому етапі найбільше потрібний саме Федеральній службі безпеки, тому що це особа, через яку напряму йшло фінансування багатьох агентурних мереж тут. Через цю особу йшло фінансування певних посадовців та взагалі наповнення негласного бюджету ФСБ. Тому він їм конче потрібний. Це перш за все засіб їхнього впливу і заробляння/відмивання коштів. Це і є головна причина, чому вони так за нього боролися», – пояснив Буданов.

Водночас за словами т.в.о.голови СБУ Василя Малюка, кількість звільнених українських військових завдяки обміну на Медведчука «є автоматично ознакою того, що Медведчук був топовим держзрадником в Україні».

Російська сторона наразі не коментувала обмін Медведчука.

У ніч на 22 вересня стало відомо про обмін полоненими між Україною та РФ. Україна повернула з російського полону 215 військових, 108 з них – бійці полку «Азов». Київ віддав Москві кума Володимира Путіна Віктора Медведчука і ще 55 російських полонених.

Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими наголосив, що цей обмін є найбільшим від 24 лютого.

Previous post фото українських бійців, які були в російському полоні
Next post Ймовірний ядерний удар по Україні загрожує всьому Чорноморському регіону – Скібіцький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *