США попередили РФ про наслідки ядерного удару – ЗМІ

Вашингтон попереджав Москву у приватному форматі, що на неї чекають наслідки у разі застосування ядерної зброї.


США протягом останніх місяців попереджали Росію про наслідки ядерного удару у приватному форматі. Про це повідомляє The Washington Post.


Білий дім навмисно надсилав попередження у нечіткому форматі, тож Кремль переживає, як США можуть відреагувати на такий крок, зазначає видання.


ЗМІ додало, що до надсилання повідомлень причетний Державний департамент США. Проте невідомо, хто доставляв повідомлення та їхній зміст. Також незрозуміло, чи отримувала Москва попередження перед недавнім виступом Володимира Путіна 21 вересня, коли він вкотре погрожував ядерною зброєю.


Американські експерти турбуються, що Росія може використовувати тактичну ядерну зброю меншого розміру, яку називають “ядерною зброєю поля бою”. Проте наразі не зафіксовано переміщення РФ такого озброєння.


Офіційні особи США зосередили зусилля цього тижня на Генасамблеї ООН, щоб не допустити використання Росією ядерної зброї. Зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен на засіданні Радбезу ООН заявив, що ядерні погрози РФ мають бути припинені.


Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив: РФ не виграє ядерної війни.


Таким чином в Альянсі відреагували на чергові погрози Путіна щодо готовності використовувати ядерну зброю “при загрозі територіальній цілісності” Росії.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post «Били, катували та погрожували вбивством». Справу щодо 10 військових РФ передали до суду – ОГП
Next post Російські силовики продають житло та залишають Крим: розслідування Крим.Реалії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *