Москва уточнила позицію щодо ядерної зброї

Москва уточнила позицію щодо ядерної зброї

Росія не погрожує ядерною зброєю, але попереджає Захід, заявив російський чиновник

МЗС РФ попередило про ризики західного втручання у “спеціальну військову операцію” в Україні.


Росія нікому не погрожує ядерною зброєю, але попереджає Захід про ризик втручання у “військову спецоперацію” в Україні. Про це сказав заступник голови МІЛ РФ Сергій Рябков на конференції, присвяченій 60-річчю Карибської кризи, повідомляє провладне російське агентство РІА Новости у п’ятницю, 23 вересня.


“Ми помітили хворобливу реакцію Вашингтона на вказівку Володимира Володимировича Путіна перевести російські сили стримування в особливий режим несення бойового чергування. Роз’яснюємо, що ми нікому ядерною зброєю не погрожуємо, критерії її застосування описані у військовій доктрині та конкретизовані в Основах державної політики Російської Федерації стримування від 2 червня 2020 року”, – сказав він.


 


При цьому Рябков попередив про ризики західного втручання у “спеціальну військову операцію” в Україні.


 


“Настійно закликаємо адміністрацію США уникнути ситуації, здатної призвести до прямого військового зіткнення з Росією”, – додав він.


 


 

У відповідь президент України Володимир Зеленський висловив думку, що застосування ядерної зброї Росією є малоймовірним. Однак він розуміє, що треба брати до уваги всі ризики.


 


 


 

Previous post Зеленський: Путін чудово розуміє, що робить
Next post в Ізюмі завершили ексгумацію 436 тіл, більшість – цивільні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *