Узбекистан та Киргизстан закликали своїх громадян не воювати в Україні

Влада Узбекистану та Киргизстану застерегла своїх громадян, які тимчасово перебувають у Росії, від участі в бойових діях на території іноземних держав.

Вони закликали трудових мігрантів не втягуватися у протистояння між Росією та Україною та не вступати на службу до збройних сил ні тієї, ні іншої сторони.

І в Узбекистані, і в Киргизстані зарахування до армії та інших силових структур іноземних держав є кримінальним злочином. Агентство із зовнішньої трудової міграції Узбекистану нагадало, що, згідно зі статтею 154 Кримінального кодексу країни, «заклик на військову службу, до органів безпеки, поліції, органів військової юстиції або інших аналогічних органів іноземних держав карається позбавленням волі від трьох до п’яти років».

Подібне звернення до співвітчизників опублікувало і посольство Киргизстану в Росії: там за аналогічний злочин може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ініціативу влади підтримало і Духовне управління мусульман Узбекистану. Воно видало фетву, що забороняє узбецьким мусульманам участь у бойових діях за кордоном. У фетві вказано, що мусульманам дозволяється брати в руки зброю лише для захисту своєї батьківщини. «Не дозволено мусульманам об’єднуватися з іновірцями і воювати проти іншої громади іновірців», – посилається узбецька духовна влада на книгу «Ас-Сіярул-Кабір».

Previous post Україна втрачає щодня 50 близько воїнів
Next post Ізюм після звільнення від окупації (фоторепортаж)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *