У Польщі вважають, що її кордони в небезпеці

У Польщі вважають, що її кордони в небезпеці

Фото: wikipedia.org/Beentree

Польща створить нове угруповання тероборони для посилення захисту кордону

Республіка Польща створить нове угруповання територіальної оборони для посилення захисту державного кордону.

У Польщі вирішили посилити війська, які захищають державний кордон. У складі військ тероборони в країні буде створено нове угруповання – Компонент оборони кордону (KOP). Про це у суботу, 24 вересня, повідомляє Укрінформ.


 


Рішення щодо затвердження концепції створення KOP підписав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. За його словами, на країну можуть знову напасти, тому “слід перестрахуватися”.


 


При цьому польський міністр наголосив, що в Україні йде війна, а Польща раніше зіткнулася з гібридною агресією з боку Білорусі.


 


“Потрібно усвідомлювати: ця гібридна агресія проти Польщі не припинилася, і у Кремлі можуть використати складну ситуацію в Північній Африці та на Близькому Сході, щоб знову направити людей з цих регіонів на білорусько-польський кордон”, – сказав він.


 


“Зараз йдеться про 10 військових батальйонів у чотирьох прикордонних воєводствах – Підляському, Вармінсько-Мазурському, Люблінському та Підкарпатському. Завданням цих підрозділів буде підтримка Прикордонної служби РП у захисті кордону країни”, – додав він.


 


Війська територіальної оборони Польщі створено у складі ЗС Польщі у 2017 році. До їх складу входять 18 бригад та понад 34 тис. військовослужбовців.


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Лавров знову пригрозив світові ядерною зброєю
Next post В одному з російських сіл воювати забрали всіх чоловіків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *