Молдова почала економити електроенергію – Korrespondent.net

Молдова почала економити електроенергію

Фото: Соцсети

У Молдові затвердили заходи економії електрики

Молдаван закликали не користуватися ліфтами та ескалаторами у години пік через можливі відключення світла.


 

Нацкомісія з надзвичайних ситуацій Молдови затвердила заходи щодо економії електроенергії під час кризи. Молдаван попросили не користуватися ліфтами у певний час, знизити температуру в приміщеннях, обмежити роботу ескалаторів та скоротити освітлення в будинках. Про це повідомляє молдовське видання Newsmaker у вівторок, 25 жовтня.


 


ЗМІ повідомляє, що мешканцям країни рекомендували не користуватися ліфтами з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00 через можливе відключення електроенергії. Адміністраторам житлових будинків та інших будівель, які мають ліфт, доручили повісити оголошення з рекомендацією не користуватися ліфтом у години пік.


 


У комерційних та громадських будинках температуру повітря мають знизити до 19°C, а у неробочий час – до 15°C.


 


Нацкомісія рекомендує на 30% скоротити освітлення всередині будівель, відключити фонтани, вітрини, декоративне освітлення, рекламу та вимикати ескалатори з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00.


 


Підприємствам, які використовують електричні печі, рекомендується користуватися ними не в годину пік.


 


Компанії водопостачання та каналізації врегулюють режим роботи насосів водосховищ таким чином, щоб мінімізувати споживання електроенергії з 07:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00, повністю використовуючи потенціал водосховищ.


 

Нагадаємо, міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину анонсував, що країна вже з понеділка, 24 жовтня, зіткнеться з дефіцитом електроенергії. Причиною цього є атаки російських окупантів, спрямовані на об’єкти енергетичної інфраструктури України.


 


 


 

Previous post На онлайн-торгах Prozorro встановлено рекорд за кількістю покупців
Next post суд у Москві відхилив апеляцію американської баскетболістки Ґрайнер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *