В «Укренерго» пояснили, з чим пов’язана невідповідність графіків відключень електроенергії

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телеефіру пояснив, з чим пов’язана невідповідність оприлюднених графіків відключень електроенергії з реальністю.

«Частина відповіді полягає в об’єктивних обставинах, в яких працює енергосистема. Процедура приблизно така – коли оператор енергосистеми «Укренерго» бачить, що в енергосистемі або в окремому регіоні виникає дефіцит потужності, «Укренерго» дає команду обласним енергокомпаніям розвантажити або знизити споживання на таку кількість МВт. Далі обленерго уже за складеними заздалегідь списками (їх складають обленерго з місцевою владою) починають відключати споживачів. Але буває важко спрогнозувати наслідки атак і точно неможливо спрогнозувати, коли вони будуть здійснені. Тому частина відповіді – ворог постійно атакує енергосистему, а в цих умовах складно скласти графіки, які потім будуть на сто відсотків витримані», – сказав він, відповідаючи на запитання щодо того, що оприлюднені графіки відключень електрики не збігаються з реальністю.

Він нагадав про розробку «більш планових і рівномірних графіків відключень», які можна буде оголошувати заздалегідь, тобто з вечора попереднього дня на наступний день.

Проте, за словами Кудрицький, це не виключає запровадження аварійних графіків відключень, але це будуть поодинокі випадки.

«Незважаючи на нинішні екстремальні умови, ми хочемо ввести певну плановість відключень і зробити їх менш дискомфортними для громадян і бізнесу», – додав голова правління НЕК «Укренерго».

Через пошкодження енергооб’єктів російськими військами у ніч на 27 жовтня влада Київщини попередила про можливе екстрене вимкнення електрики на невизначений термін.

Читайте також: Буданов про удари РФ: зараз б’ють тільки по цивільних об’єктах

Останнім часом російські війська посилили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України. Для атак вони використовують крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони «земля-земля» та надані Іраном дрони-камікадзе Shahed-136. Як повідомив 18 жовтня президент України Володимир Зеленський, з 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові вимкнення електроенергії по всій країні.

24 жовтня пресслужба Офісу генпрокурора повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення російські військові здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 – у жовтні.

Російський президент Володимир Путін 10 жовтня підтвердив завдання Росією масованих ударів по Україні, зокрема по об’єктах енергетики. При цьому він пригрозив новими атаками «у разі продовження спроб проведення на російській території терактів».

Previous post Українські колекції одягу дуже сподобалися відвідувачам Брюссельського тижня моди, розповіла дизайнерка Ірина Джус
Next post У Чехії засудили двох блогерів за розпалювання ненависті до біженців з України – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *