У Кишиневі пройшов проросійський мітинг проти влади

У Кишиневі пройшов проросійський мітинг проти влади

Акції протесту в Молдові

Поліція заздалегідь попередила, що на акції очікують на провокації, і повідомила про затримання 30 осіб, яких підозрюють у підготовці зіткнень, у деяких виявили арматуру.


 


У Кишиневі 6 листопада відбувся черговий масштабний антиурядовий мітинг, організований популістською партією Шор, повідомляє Newsmaker.


 


Люди пройшлися центром столиці, вигукуючи “Геть Майю Санду” та інші гасла з вимогою дострокових виборів.


 


Партія Шор за останні місяці провела багато антиурядових акцій протесту та особливо активізувала їх останні тижні.


 


Правоохоронці провели серію обшуків в офісах партії та вилучили гроші, які могли призначатись для “зарплати” учасникам. Лідер партії Ілан Шор, який давно перебуває за кордоном через кримінальні провадження проти нього, в одному випадку прямо визнав це.


 



 


Водночас протести намагається організовувати Партія соціалістів, лідером якої є проросійський екс-президент Молдови Ігор Додон, який зараз перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у держзраді та корупції.


 


Президент Молдови Майя Санду заявила, що останні антиурядові мітинги є спробою розхитати ситуацію в країні. “Вони так сильно хочуть отримати владу, що обіцяють Москві влаштувати держпереворот та встановити уряд, за допомогою якого Росія зможе використати нашу країну у війні”, – сказала Санду.


 


Одночасні протести від “соціалістів” та “Шор” також можуть бути прихованою конкуренцією цих політсил за роль “головного союзника” Росії у Молдові.


 


 


 

Previous post У ДТЕК пояснили, чому не у всіх будинках вимикають світло під час відключень
Next post пошкоджені будинки та електромережі, загинула жінка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *