NASAMS посилять захист неба, але «хочеться захистити всю Україну»

У Повітряних силах ЗСУ заявляють, що надані США NASAMS є перевіреними і сучасними комплексами, а також вже мають достатню кількість ракет, заявив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Це перевірений і сучасний комплекс. Він має достатню кількість ракет у світі. Якщо самих пускових установок, можливо, будемо чекати трішки довше, то ракети до NASAMS уже включені в пакет допомоги Україні – будуть надані або вже надані», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, NASAMS має подібні тактико-технічні характеристики до системи IRIS-T, яка уже впливає на повітряну обстановку і знищує повітряні цілі з 100-відсотковою влучністю.

«Таким чином, ці дві системи NASAMS також посилять ( повітряний захист – ред.).. Багато хто ставить запитання – багато це чи мало? Безумовно, мало, хочеться більше, хочеться захистити всю Україну. Наприклад, є одна ракетна установка IRIS-T. 31 жовтня вона знищила спочатку дев’ять повітряних цілей, а потім ще деяку кількість. Із тих 45 ракет (запущених по Україні) знищила фактично четверту частину. І це лише одна установка. Звичайно, це посилює. Звичайно, хочеться більше», – додав Юрій Ігнат.

7 листопада міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною нових систем протиповітряної оборони – NASAMS і Aspide. У Пентагоні підтвердили, що дві системи протиповітряної оборони NASAMS вже перебувають в Україні, а українські військові нещодавно завершили навчання з керування системою у Європі.

Previous post нефункціональний бюджет ОБСЄ і заперечення Росії
Next post Через вибух газу у будинку на Позняках в 2020 році судитимуть 5 посадовців «Київгазу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *