На Київщині вдосконалюють багатоешелоновану систему оборони – голова ОВА

На Київщині триває робота щодо вдосконалення багатоешелонованої системи оборони, повідомив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Для нас сьогодні є один головний пріоритет – це безпека та оборона нашої країни. Спільно з командувачем угруповання сил та засобів оборони Києва Олександром Павлюком перевірили, як триває робота з удосконалення багатоешелонованої системи оборони на Київщині», – написав він у телеграмі.

Олексій Кулеба уточнив, що, зокрема, перевірили готовність обладнання позицій.

За його словами, Київщина готова до оборони та нарощує обороноздатність.

На початку листопада у ЗСУ повідомляли про нарощування системи багатоешелонової оборони навколо Києва з метою захисту столиці від можливого повторного наступу російських військ.

Ці повідомлення з’явилися на тлі побоювань щодо ймовірного повторного наступу Росії з півночі.

Читайте також: На супутникових знімках видно скупчення військ РФ у Білорусі: до чого готуватися?

У середині жовтня на головні білоруські полігони почали прибувати ешелони з російськими військовими, будуються нові об’єкти військової інфраструктури. Деякі з них схожі на ті, що були в Білорусі до російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

20 жовтня у Генштабі ЗСУ заявили, що загроза відновлення наступу російської армії на північному фронті зростає, та додали, що напрямок наступу армії РФ із півночі цього разу може бути зміщений на захід білорусько-українського кордону, щоб «перерізати основні логістичні артерії постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів». Згодом українські військові додали, що спостерігають «системну підготовку до ескалації» з боку Росії та Білорусі.

Водночас експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що вступ Білорусі у війну залишається дуже малоймовірним через низку внутрішніх наслідків, які така дія матиме для режиму Олександра Лукашенка.

Previous post Вибухи в районі Кривого Рогу – влада не виключає розсіювання військами РФ касетних боєприпасів
Next post Десятки родичів мобілізованих у Росії зібралися їхати за ними на фронт – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *