ЄС виділить 1 млрд євро на вивезення зерна з України

ЄС виділить 1 млрд євро на вивезення зерна з України

Завдяки Шляхам солідарності вже експортовано більш як 15 млн тонн української сільгосппродукції

Нинішні Шляхи солідарності досягають межі своєї пропускної спроможності на тлі високих логістичних витрат, зазначили у Єврокомісії.


 

Країни Євросоюзу і міжнародні партнери виділяють 1 млрд євро у рамках ініціативи Шляху солідарності, оголошеної у травні цього року для вивезення українського зерна. Про це повідомляє Єврокомісія у п’ятницю, 11 листопада.


 


 


 


Вказано, що Шляхи солідарності, завдяки яким вже експортовано більш як 15 млн тонн української сільгосппродукції, “досягають межі своєї пропускної спроможності” на тлі високих логістичних витрат.


 


“Задля підтримки і подальшого збільшення пропускної спроможності “шляхів солідарності” ми мобілізуємо значні інвестиції через різні чинні програми ЄС та національні програми”, – йдеться у повідомленні.


 


Так сама Єврокомісія терміново виділяє 250 млн євро грантів для розвитку Шляхів солідарності, а у середньостроковій перспективі – ще 50 млн євро на розширення їхньої пропускної спроможності через фонд Об’єднуючи Європу.


 


Крім того, до кінця 2023 року Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує інвестувати до 300 млн євро у проекти, які відповідають цілям Шляхів солідарності. Таку ж суму вкладе протягом 2022–2023 років Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).


 


Також до 100 млн доларів у 2023 році надасть група Світового банку на ремонт і відновлення залізничної та автомобільної інфраструктури, пошкодженої воєнними діями.


 


“Ми також закликаємо наших міжнародних партнерів надати подальшу фінансову підтримку цим заходам, які мають важливе значення для України, Молдови і глобальної продовольчої безпеки”, – зазначили у Єврокомісії.


 


 

Previous post УЗ створила новий міжнародний залізничний хаб в Чопі: які рейси курсують
Next post Війська РФ укріплюють оборону на лівому березі Дніпра та на півночі Криму. На Херсонському напрямку тривають заходи ЗСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *