У ЄС оцінили військову допомогу Україні у 8 млрд євро

У ЄС оцінили військову допомогу Україні у 8 млрд євро

Фото: murphman61

Іспанія озброює Україну зенітними комплексами MIM-23 HAWK

Непотрібно змішувати виплати з Європейського фонду миру і військову підтримку України державами – членами ЄС, зазначив Жозеп Боррель.


 

Країни Євросоюзу виділили військову допомогу Україні на загальну суму 8 млрд євро для протистояння агресії Росії. Про це у понеділок, 14 листопада, сказав верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє Інтерфакс-Україна.


 

“Держави-члени обговорювали загальну суму нашої військової підтримки. У вас буде більше подробиць з цього питання завтра. Але дозвольте мені сказати, що ми не повинні змішувати 3,1 млрд євро, що виплачуються з Європейського фонду миру, із взагалі військовою підтримкою України Євросоюзом і його державами-членами”, – заявив Боррель на прес-конференції у Брюсселі після засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС.


 


За його словами, хибне порівняння цифр військової допомоги ЄС із військовою допомогою США Україні часом вносить плутанину. Боррель попросив військових підвідомчої йому Європейської зовнішньополітичної служби точніше розрахувати обсяг європейської військової допомоги Україні, і цю цифру буде повідомлено журналістам у вівторок у зв’язку з нарадою голів оборонних відомств.


 


“Але я можу сказати, що щонайменше 8 млрд євро було вже виділено для України задля військового оснащення. Це було зроблено Євросоюзом і його державами-членами: 8 млрд – що становить близько 45% зусиль, які були зроблені Сполученими Штатами. Це чималі кошти. Йдеться не про 3,1 млрд, а про 8 млрд євро на військову допомогу”, – наголосив глава дипломатії ЄС.


 


 

Previous post В Україні ліквідований засуджений в Росії поліцейський-вбивця
Next post У Чорнобаївці відновлено мобільний зв’язок – Херсонська ОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *