Ознак нападу на Польщу немає – Дуда

Ознак нападу на Польщу немає – Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда на прес-конференції 16 листопада

Варшава не має доказів, що ракети, які впали у Пшеводові, були випущені російською стороною.


 

Падіння ракет на території Польщі під час масованого удару Росії по Україні не пов’язане з навмисним нападом. Про це 16 листопада заявив польський лідер Анджей Дуда після засідання ради національної безпеки країни.


 


“Ми маємо справу з надзвичайними подіями, зв’язаними з масованим ударом Росії по Україні. На жаль, величезну частину ракет було випущено у бік Західної України”, – зазначив Дуда.


 


За його словами, у Польщі могла впасти ракета ППО.


 


“Немає жодних ознак того, що це був навмисний напад на Польщу. Ймовірно, це була ракета С-300 російського виробництва. Зараз у нас немає доказів того, що це була ракета, випущена російською стороною”, – наголосив президент.


 


Він запевнив, що Варшава “перебуває у прямому контакті із союзниками по НАТО”, і закликав жителів східної частини країни “не непокоїтися” через посилення присутності служб та армії.


 


“Ми ухвалили це рішення спеціально. Будь ласка, зберігайте спокій – наша безпека забезпечена… Сили НАТО та наші підрозділи приведені у бойову готовність”, – зазначив Дуда.


 


 


У МЗС Польщі заявили, що снаряди – російського виробництва.


 

Міноборони РФ заперечує причетність до інциденту і стверджує, що удари 15 листопада завдавалися по цілях лише на території України і на відстані не ближче 35 кілометрів від українсько-польського кордону.


 


Генсек НАТО Єнс Столтенберг скликав зустріч Північноатлантичної ради через вибух у Польщі.


 

Previous post Григорій Козловський узяв на себе витрати на ремонт авто для 45 та 47 бригад ЗСУ
Next post «Це не провина України» – Генсек НАТО про падіння ракети в Польщі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *